Soorten meubelbekleding:

Materiaal:

Er zijn vele soorten meubelbekleding; stof, kunstleder en leer.

Meubelstoffen:

De stoffen kunnen worden verdeeld in 3 soorten materiaal:

* Meubelstoffen van natuurlijke materialen, zoals katoen, wol en linnen
* Meubelstoffen van half synthetische materialen
* Meubelstoffen van synthetische materialen, zoals polyesther en acryl

Soorten weefsels:

Ook in het soort weefsels zit veel onderscheid. Er zijn de traditionele geweven stoffen zoals jacquard geweven platweefsel, veloursweefsels, bouclé en microvezels. Deze weefsels zullen nog verder besproken worden.

Kunstleer:

Over het algemeen wordt kunstleer gemaakt van PVC, Polyurethaan (PU) of een ander synthetische stof. Kunstleer wordt in 3 varianten aangeboden:

*Standaard kunstleer
*Brandvertragend kunstleer
*UV-bestendig kunstleer

Vanzelfsprekend vindt u binnen deze 3 soorten een enorm aanbod aan kleuren, structuren, dessins.

Leer:

Ook in leer is het aanbod enorm.Er is gedekverfd leer, semi-aniline en vol-aniline leer. De leersoorten en hun eigenschappen zullen op een ander moment verder besproken worden.

Effabrics.nl richt zich in de eerste plaats niet op lederen bekleding. Het verwerken wordt door particulieren vaak als moeilijk ervaren en doordat iedere huid verschilt in vorm en afmeting, is het moeilijk te bepalen hoeveel huiden er op een meubel gaan. Een huid moet van te voren goed worden bekeken op slechte plekken en littekens. Deze dienen gemarkeerd te worden. Zodra een huid goed bekeken is, kunnen de delen worden afgetekend. Dit is een kwestie van ervaring en als je dat niet hebt, veel passen en meten om zo voordelig mogelijk alle delen uit de huid te kunnen halen.

Ook bij eerste klas huiden zitten er onregelmatigheden in het leer en is er afval. Dat is inherent aan het product.